Personlighetstest Understanding Personal Potential

Kontakta oss

så pratar vi mer om personlighetstester.

Nästa utbildning

7-8 februari + 15 mars

Anmäl dig här!

Kan era personlighetstester endast användas för rekrytering?

Fråga: Kan era personlighetstester endast användas för rekrytering?

Svar: Absolut inte, det finns massor av användningsområden för personlighetstester. UPP-testet kan vara till stor nytta vid exempelvis förändringsarbete, personlig utveckling eller i medarbetarundersökningar.

Förändringsarbete
När nya arbetsmetoder ska implementeras eller när annat förändringsarbete ska genomföras gäller det att hitta en gemensam startpunkt. En kartläggning eller genomlysning av gruppens samlade kompetens, tillgångar och potential ger en tydlig bild av nuläget. Genom att fokusera på rätt saker når ni snabbare målen. Det gäller såväl för lednings- och medarbetargrupper.

Personlig utveckling
Vi kan hjälpa er att kartlägga en persons kompetenser, styrkor och utvecklingsområden när det är dags att investera i någons personliga utveckling. På så vis är det möjligt att staka ut en effektiv väg framåt.

Medarbetarundersökningar
UPP-testet mäter också anpassning till den aktuella arbetssituationen och kan därför vara till stor nytta i en medarbetarundersökning.

Möjligheterna är många, hör av dig och berätta mer om dina utmaningar så tar vi fram ett förslag på hur vi kan hjälpa just dig och din organisation.

 

Kommentarer inaktiverade.

Tillbaka till föregående sida
 
Vi använder cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli bättre. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du våra cookies. Läs mer | Stäng