Personlighetstest Understanding Personal Potential

Kontakta oss

så pratar vi mer om personlighetstester.

Nästa utbildning

5-6 februari + 12 mars
10-11 april + 16 maj

Anmäl dig här!

 

Psykometrik och attitydmätning

Kvalitetssäkring av UPP

Alla våra test UPP Personality, UPP Problem Solving och UPP StepOne Screen är certifierade av Det Norske Veritas (DNV-GL) som tagit över ansvaret för testcertifiering i Sverige från STP.

Test och psykometrik

Psykologisk Metods grundare och forskningschef Lennart Sjöberg är medlem av American Psychological Association och American Psychological Society, ledamot av Europeiska Vetenskapsakademin, Ingenjörsvetenskapsakademin och tidigare ordförande i Psykologförbundets vetenskapliga råd samt HRK:s metodnämnd. Han har disputerat inom området psykometrik, och är även legitimerad psykolog. Tidigare professor i psykologi vid Göteborgs universitet och Handelshögskolan i Stockholm.

Som en del av vår kvalitetssäkring är Psykologisk Metod medlem i International Test Commission (ITC), som är ”committed to promote policies and to proper development, evaluation and uses of psychometric instruments”. Se deras hemsida www.intestcom.org

Vi följer internationella etiska och psykometriska riktlinjer för tester och testanvändande, liksom regler som är används av Stiftelsen för Tillämpad Psykologi.

Vår verksamhet är forskningsintensiv – allt sker och redovisas öppet i rapporter som kan laddas ner från denna hemsida.

Attityder och riskforskning

Lennart Sjöberg är Fellow in Society for Risk Analysis, en heder som bara någon procent av medlemmarna visats. Han är medlem av redaktionskommittén för ledande tidskrifter inom området (Risk Analysis och Journal of Risk Research) och citeras mycket ofta i riskforskningen internationellt. Han var under tiden 1988-2005  chef för Centrum för Riskforskning vid Handelshögskolan i Stockholm och har genomfört många stora projekt inom området riskperception och riskkommunikation, bland annat som ledare för ett stort EU-projekt med fem länder representerade.

Här kan du läsa mer om de DNV-certifierade tester vi erbjuder.

 
Vi använder cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli bättre. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du våra cookies. Läs mer | Stäng
Kontakta oss
close slider

Namn

E-post

Telefonnummer

Ämne

Meddelande