DNV certifierade test

Home VÅRA REKRYTERINGSTESTER DNV certifierade test

DNV-certifierade personlighets- och begåvningstest

Personlighets och begåvningstester
godkända för den svenska arbetsmarknaden

Vi på Psykologisk Metod är otroligt stolta över att vara en av få testföretag som kan erbjuda tester som är godkända för den svenska arbetsmarknaden. Certifieringen är utfärdad av Det Norske Veritas (DNV) som utfört en oberoende granskning för att verifiera vetenskapen bakom testet.

UPP – certifierade personlighetstest

För att garantera tillförlitligheten hos våra test UPP Personality, UPP Problem Solving och UPP StepOne Screen är de DNV-certifierade, alltså dokumenterade och certifierade av Det Norske Veritas (DNV). Bakgrunden till det är att Stiftelsen för Tillämpad Psykologi (STP) och DNV samarbetar kring psykologisk testgranskning i Norge och Sverige. Det är Det Norske Veritas – DNV som ansvarar för granskningen i Sverige sedan 2015. Personlighetstesterna måste sedan granskas vart tredje år, oavsett om något ändrats eller inte.

Per Wiggo Richardsen är vice vd och kommunikatör på Det Norske Veritas och säger så här i Dagens Nyheter den 18 januari 2017, apropå att det då endast var två svenska personlighetstester som certifierats:

Det här är ingen ”quick fix”. En snabb process tar cirka tre månader från start till mål och ställer höga krav på dokumentation och forskning. Resultatet ställs sedan mot ramverket hos European Federation of Psychologists Association, EFPA.

 

Läs mer…

Här är Psykologisk Metods certifikat från Det Norske Veritas (DNV).

Här är en länk till Det Norske Veritas – DNV:s webbplats

DNV certifierade tester