Screeningtest

UPP STEPONE SCREEN

Screeningtester för en snabbare och bättre rekryteringsprocess

UPP StepOne Screen ger ett snabbare och bättre urval när du har många sökande. Du kan låta flera hundra personer testa sig, det finns ingen övre gräns. Du styr själv utvärderingen av resultatet genom att bedöma hur viktiga de olika testdimensionerna är för rekryteringen eller den tillämpning du tänkt dig. UPP StepOne Screen är certifierat av DNV-GL för den svenska arbetsmarknaden samt tillgänglighetsanpassat.

UPP StepOne Screen är ett
enkelt och kraftfullt personlighetstest

UPP StepOne Screen är en förkortad version av det fullständiga UPP Personality och tar 15 till 30 minuter att göra. Testet sparar mycket arbete i en första sortering i den tidiga fasen av en rekryteringsprocess.

 

Testet inkluderar mätning och korrektion av skönmålning samt ett urval av personlighetsskalor, du väljer själv vilka. Några exempel på ingående skalor att välja bland: Uthållighet, Samarbetsvilja, Kreativitet, Positiv attityd, Utåtvändhet, Noggrannhet, Perfektionism, Resultatorientering, Förändringsvilja. Se alla personlighetsskalor här.

 

Intellektuell förmåga mäts med en särskild modul och sammanvägs med personlighet. Samtliga sökande rangordnas i rapporten efter det sammanvägda resultatet; rapporten återger även resultaten i alla screeningtestets skalor, samt andel ”riskvärden”. Normdata finns, bland annat från cirka 7000 arbetssökande.

 

För att använda screeningtester krävs ingen certifiering. Vi på Psykologisk Metod hjälper till att sätta ihop ett test som passar era behov. När det är dags att rekrytera skickar ni över adresser till kandidaterna och vi återkommer så snart testerna är klara med rapporter.

 

Screeningtester är som effektivast desto tidigare i en process de ligger. Vi rekommenderar er att lägga testerna så tidigt i processen som möjligt, gärna som första steg. På så sätt blir testerna som effektivast, ni får möjlighet att hitta guldkorn ni annars missat, upptäcker risker i ett tidigt stadie. Genom att använda screeningtester sparar ni både tid och pengar samtidigt som utfallet blir säkert.

 

Läs mer…
Psykologisk Metod genomför kontinuerligt studier här kan du läsa en fallstudie som genomförts om screeningtester:

Fallstudie screening: 191 sökande! Vad göra?

Missa inga guldkorn

Mäter skönmålning

Korrigerar resultaten

Koppla på
begåvningstester

VI HJÄLPER DIG HITTA GULDKORNEN

Kontakta oss

Kontakta oss så hör vi av oss för att prata om hur UPP kan hjälpa er organisation att skapa säkrare rekryteringar.