Personlighetstest

Home VÅRA REKRYTERINGSTESTER Personlighetstest
UPP PERSONALITY

UPP Personlighetstest - Understanding Personal Potential

UPP, Understanding Personal Potential, är ett forskningsbaserat kvalitativt personlighetstest som mäter viktiga dimensioner i arbetslivet. Personlighetstestet UPP Personality är certifierat av DNV för den svenska arbetsmarknaden. En viktig fråga för dig som rekryterar är att genomskåda skönmålning. Forskningen visar att det är svårare än man kanske tror. UPP Personality hanterar det problemet. Läs vårt produktblad för mer information om UPP Personality.

Hur används UPP Personality?

UPP Personality kan användas i alla rekryteringsprocesser. Vilka dimensioner som mäts kan anpassas efter varje organisations eller tjänsts behov, totalt finns 29 dimensioner tillgängliga. Se alla personlighetsskalor här. UPP Personality kan även kombineras med UPP Problem Solving för mätning av begåvning. Organisationer kan certifieras för att själva genomföra testningar. Alternativt så hjälper vi på Psykologisk Metod till med hela testförfarandet, och återkopplar sedan testresultaten till både kandidater och dig som kund. Resultaten från UPP Personality går att ta del av genom ett flertal olika rapporter, ni väljer den form som passar er bäst. Samtliga tillgängliga rapporter ingår alltid utan extra kostnad, välj mellan exempelvis kund- och kandidatrapporter eller intervju- och referensguider. Eftersom UPP personlighetstest är så flexibelt kan testet användas för alla typer av tjänster, både arbetare och tjänstemän, medarbetare och chef, juniora och seniora roller.

Vi erbjuder snabb support kring dina personlighetstester
Personlighetstester effektiviserar rekryteringsprocesser

Syftet med UPP är att skapa så säkra rekryteringar som möjligt. Testet hjälper dig att se kandidaternas potential och på så sätt kan du hitta den bästa matchningen mot kravprofilen och minska antalet felrekryteringar. Genom att använda bra personlighetstester minskar även risken för diskriminering i rekryteringsprocessen, både jämställdheten och mångfalden ökar. För att minska risken för diskriminering är UPP personality tillgänglighetsanpassat, läs mer om våra tillgänglighetsanpassningar här.

 

UPP finns tillgängligt på följande språk: Svenska, engelska, ryska, spanska, arabiska, norska, finska, danska, tigrinja, dari

 

UPP Personality har hög kvalitet och hanterar skönmålning

UPP Personality är ett helt system av personlighetstester utvecklade av professor Lennart Sjöberg. UPP Personality är ett personlighetstest som korrigerar för skönmålning på ett vetenskapligt validerat sätt, läs mer om skönmålning här. Våra test UPP Personality, UPP Problem Solving och UPP StepOne Screen är certifierade av Det Norske Veritas (DNV), Läs om certifieringen av DNV här.

Vill du börja använda tester? Läs våra 7 tips för när du ska väla personlighetstest.

Mäter & korrigerar för skönmålning

Tar hänsyn till dagsformen

VI HJÄLPER DIG SKAPA SÄKRARE REKRYTERINGAR

Kontakta oss

Kontakta oss så hör vi av oss för att prata om hur UPP kan hjälpa er organisation att skapa säkrare rekryteringar.

    Vill du läsa mer om personlighetstester för rekrytering?

    I våra blogginlägg hittar du massor av nyttig information kring vad som är bra att tänka på när man använder personlighetstester vid rekrytering. Här hittar du tips på några av alla inlägg.